Proiecte

Home Proiecte

Proiecte

Instalatiile GPL pentru autoturisme noi, din nou in atentia soferilor

Odata cu interesul crescut, pentru montajul de instalatii auto GPL pe autoturismele de ultima generatie, ROCAR SION a organizat in aceasta luna un curs de specializare pentru montajul, diagnosticarea si intretinerea instalatiilor GPL PRINS, ce pot echipa noile motorizari cu injectie directa, hybrid dar si pentru injectie duala de benzina. La acest curs au participat service-urile GPL reprezentante ROCAR din toate judetele Romaniei dar si cativa reprezentanti din Republica Moldova, fiind prezenti nu mai putin de 50 de tehnicieni cu o experienta vasta in domeniul auto GPL.

Cursul, organizat de catre ROCAR SION, deschide un nou drum in industria auto GPL, dand posibilitatea reprezentantilor ROCAR sa echipeze cu GPL masini noi, prin programul Optiunea GPL lansat de ROCAR in octombrie 2021 impreuna cu Allianz Tiriac si care ofera utilizatorilor un certificat de asigurare pentru montajul unei instalatii GPL pentru masinile noi sau pentru cele deja livrate dar care sunt inca in garantie. Astfel tot mai multi utilizatori vor putea opta pentru o instalatie GPL de ultima generatie avand posibilitatea sa economiseasca aproximativ 40% din costurile pentru carburant, economia adusa de instalatia GPL ajungand sa depaseasca valoarea unui autoturism in cazul utilizarii frecvente. Un calcul simplu ne arata ca dupa parcurgerea a 240.000Km cu GPL utilizatorul poate economisii aproximativ 20.000Euro.

Instalatiile GPL sunt frecvent utilizate de catre soferii care circula mult, de firmele de ride sharing, taxi, scoala sau firme de distributie atat pe autoturisme cu injectie directa de bezina dar si hybrid sau dual point injection.

Din partea producatorului au fost prezenti Luis Fernadez si Wilbert Ernste, care pe parcursul celor doua zile de curs au punctat toate aspectele principale pentru echipamentele GPL PRINS, ce pot fi instalate pe autoturisme noi cu motorizari de ultima generatie de tipul TSI, TFSI, GDI, Hybrid sau DPI. Datorita nivelului ridicat al tehnicienilor GPL din Romania, desfasurarea cursului a fost facila celor doi mentori, implicarea participantilor la curs fiind una foarte activa, acestia punand foarte multe intrebari despre noua generatie de instalatii GPL VSI3 si deasemnea aducand in discutie aspecte tehnice fundamentale.

Instalatia GPL Prins pentru injectie Directa are la baza un reductor-vaporizator eVP 500, singurul din domeniul auto GPL care poate mentine presiunea de GPL la nivel electronic si un calculator VSI-3 DI care poate gestiona injectia directa de bezina astfel incat consumul de combustibil sa fie unul optimizat redand utilizatorilor placerea de a circula cu un combustibil economic dar si ecologic.

In tot mai multe orase europene sa introdus deja o taxa pentru autoturismele ce folosesc diesel sau benzina, autoturismele cu GPL sau hybride find exceptate de la aceste taxe datorita nivelului scazut de emisii poluante.

Prin platforma www.OptiuneaGPL.ro dealerii ROCAR pot oferii utilizatorilor instalatii GPL dedicate pe tipuri de autoturism in rate fara dobanda, avand deasemnea si un puternic sprijin tehnic din partea ROCAR SION care trateaza fiecare conversie GPL cu maxima seriozitate alocand personal de specialitate pentru asistenta tehnica la nivel national. Gabriel Luca, Tehnicianul Sef al companiei ocupandu-se personal de alocarea resurselor tehnice pentru fiecare montaj GPL pe autoturismele cu injectie directa sau DPI.

“Suntem extrem de bucurosi sa primim in Romania, echipa tehnica Prins Autogas care ne-a prezentat in aceste zile ultima tehnologie in domeniul auto GPL, deschizand drumul catre un nou capitol al industriei nostre facilitand montajul instalatiilor GPL pe autoturisme noi cu motorizari de ultima generatie” Ion Moraru, Fondator si Director Tehnic ROCAR SION

“Suntem extrem de bucurosi sa primim in Romania, echipa tehnica Prins Autogas care ne-a prezentat in aceste zile ultima tehnologie in domeniul auto GPL, deschizand drumul catre un nou capitol al industriei nostre facilitand montajul instalatiilor GPL pe autoturisme noi cu motorizari de ultima generatie” Ion Moraru, Fondator si Director Tehnic ROCAR SION

“Multumim tuturor participantilor la curs, a fost de bun augur sa vedem ca in retea ROCAR sunt foarte multi tehnicieni pasionati de domeniul auto GPL si cred ca acest eveniment a readus acestora spiritul competitiv dar si inovativ prin accesarea mult mai facila a noilor tehnologii din domeniu, care fac posibila cenversia la GPL a cat mai multor autoturisme de ultima generatie” Silviu Raicea, Fondator si CEO ROCAR SION

Ziua Autogazului

ROCAR SION sustine initiativa World LPG Association de a sarbatori anual in toate statele lumii ziua Autogazului, initiativa a luat amploarea prin initiativa Doamnei Angelique Berden, Corporate Marketing and Communications Director la Westport Fuel System, care a avut o idee extraordinara de a sarbatorii pentru prima data in lume ziua Autogazului. Autogazul este cel mai raspandit combustibil alternativ la nivel mondial fiind utilizat atat din motive economice pentru reducerea costurilor la carburant dar si pentru nivelul scazut al emisiilor de CO2 si NOXX.

Lansare Proiect Montaj GPL de la 0Km

Impreuna cu Allianz Tirianc am perfectat o asigurare pentru montaj GPL pentru orice autoturism nou, astfel incat utilizatorul sa fie asigurat in cazul in care alege sa monteze o instalatie GPL de la 0Km. In acest moment lucram cu foarte multi dealeri sau Importatori auto pe care i-am angrenat in acest proiect oferind satisfactie utilizatorilor finali dar si flotelor din Romania care au alesa sa isi reduca costurile prin montajul unei instalatii GPL.

Programul national de pregatire profesionala in domeniul auto GPL

Rocar SION initiaza impreuna cu marii producatori in domeniul auto GPL un Program National de pregatire profesionala in vederea cresterii cunostintelor si abilitatilor tehnicienilor GPL pentru noile tipuri de instalatii GPL compatibile pentru motorizarile cu injectie directa astfel incat toata reteaua de service-uri specializate pentru montaj GPL sa fie pregatita pentru perioada urmatoare. In anul 2022, ne vom axa pe cresterea nivelului tehnic, pentru conversia motorizarilor cu injectie directa, tinand cont de numarul mare de autoturisme produse in ultimi 10 ani care functioneaza cu injectie directa de benzina, ne asteptam la o crestere considerabila a numarului de conversii GPL pentru acest tip de instalatii. In ultimii ani datorita normelor de poluare din ce in ce mai exigente, complexitatea motorizarilor la nivel de injectie al carburantului este mult mai ridicata si de aceea vedem o nevoie reala de crestere a cunostintelor in acesta directie prin organizarea semestriala a unor seminarii tehnice atat online cat si direct la service-urile specializate pentru montaj. Pregatirea tehnica a retelei de service-uri GPL este foarte importanta pentru dezvoltarea pietei, efectuarea cat mai multor conversii GPL pe masini de ultima generatie si oferirea unei increderi clientilor finali printr-un montaj de exceptie si o functionare ireprosabila a autoturismelor cu instalatie GPL montata in reteaua ROCAR SION. In programul national de pregatire in domeniul auto GPL vom cuprinde atat cunostinte privind modul de functionarea al noilor tipuri de motorizari cu injectie directa dar si pentru variantele MPI cu doua injectoare pe cilindru sau noile modele Hybrid si Hybrid Plug In, atat din punct de vedere al motorizarii in sine dar si a instalatiilor GPL compatibile pentru aceste modele. Echipa tehnica ROCAR SION considera ca ne aflam la un moment de schimbare radicala a domeniul auto GPL si pas cu pas vom avea mult mai putine montaje pentru motorizari MPI iar montajele pentru motorizarile cu injectie directa sau pentru autoturisme Hybrid vor prelua suprematia in uramatorii 5 ani. 2002-2006 va fi o perioada in care vor putea ramanea in piata auto GPL service-urile specializate care au o pregatire tehnica adecvata noilor provocari ale domeniului auto GPL. Avem intentia de a organiza in anul 2022, 3 seminarii online la care vor participa toate service-urile din reteaua ROCAR SION dar si traininguri individuale cu fiecare service GPL din teritoriu reprezentant ROCAR SION.

ROCAR SION - Lansare de produs in Romania

ROCAR SION, furnizor de top la nivel national pentru Instalatii GPL auto, lanseaza in Romania cea mai larga gama de Instalatii GPL, pentru autoturisme cu injectie directa de benzina de tip FSI, TSI, TFSI, GDI dar si o gama pentru autoturisme cu injectie multipunct de tip MPI, focusandu-se pe cresterea nivelului calitativ in ceea ce priveste furnizarea unor componente de calitate superioara, dar si pe cresterea nivelului de pregatire al service-urilor GPL specializate , care ofera serviciul de montaj GPL la nivel national.

ROCAR SION prezinta in Romania 3 linii de produse auto gpl, care inglobeaza tehnologie de ultima generatie de la liderii mondiali in domeniu, dar si o vasta experienta a inginerilor nostrii care activeaza in acest domeniu din anul 2000.

ROCAR ACTIVE este instalatia GPL aleasa de foarte multe companii de taxi sau ride sharing datorita andurantei si rezistentei componentelor , dar si pentru costurile mici de intretinere ale acesteia. Fiind varianta economica, este preferata de foarte multi tineri studeti care au vazut echipamentele noastre expuse la diferite expozitii internationale.

ROCAR BUSINESS este o linie de produse, care exprima stabilitate si este aleasa de majoritatea clientilor care au mai avut GPL si doresc sa pastreze un nivel de calitate ridicat pentru autoturismul lor. Cu o unitate electronica de control de inalta performanta, injectoare rapide cu timpi de injectie optimi, reductor vaporizator GPL care mentine o presiune constanta in timpul functionarii, multivalva Europa 3 cu indicator de nivel performant si dispozitiv de alimentare de bronz, echipamentul ROCAR BUSSINESS dezvoltat impeuna cu echipa tehnica de la ZAVOLI Italia parte a Wesport Fuel Systems se pozitioneaza in piata din Romania cu cel mai bun raport calitate pret pentru un echipament de ultima generatie.

ROCAR EXCLUSIVE este reprezentata de cea mai noua tehnologie in domeniu, oferind utilizatorilor cel mai mic consum de carburant, obtinut cu ajutorul injectoarelor Keihin din Japonia, prin dozajul de carburant optim , dar si printr-un control al presiunii de neegalat executat de noul reductor Prins eVP care controleaza presiunea de GPL electronic. Creierul instalatiei GPL ROCAR EXCLUSIVE este PRINS AFC variant Direct Injection sau Vapour System Injection care ofera un control amplu al autoturismului si care poate gestiona cu usurinta motorizari cu o complexitate ridicata.

Catalogul ROCAR GPL cuprinde Instalatii GPL auto dezvoltate de ROCAR impreuna cu grupul Westport Fuel Systems care cuprinde un centru de dezvoltare in Olanda, al echipamentelor Prins si care reprezinta astazi cea mai actuala tehnologie in domeniu facand posibila conversia oricarui autoturism de la benzina la GPL si un centru de dezvoltare in Italia al echipamentelor Zavoli, care au o traditie in conversiile pentru autoturisme cu injectie multipunct secventiala. Instalatiile GPL Rocar sunt prezentate pe tipuri de autoturisme in functie de caracteristicile tehnice ale fiecarei motorizari: pentru injectia secventiala multipunct dar si pentru injectia directa de benzina.

Povestea Rocar a inceput anul trecut cand doi dintre inginerii din vechea garda autogaz, lanseaza la sfarsitul anului 2021 ROCAR SION, companie care preia portofoliul de clienti Prins si Zavoli fiind un reprezentant exclusiv pentru produsele Westport, oferind satisfactie maxima prin oferirea de kituri GPL complete fabricate in Italia sau Olanda de catre Westport Fuel Systems.

Focusul companiei ROCAR SION va fi pe cresterea abilitatilor tehnice a partenerilor nostrii din service-urile specializate pentru montaj GPL , dar si pe oferirea de Instalatii GPL auto la un nivel de calitate ridicat care sa puna in valoare viziunea companiei Rocar Sion de a reda utiliztorilor placerea de a conduce in siguranta la cele mai mici costuri.

Ion Moraru Fondator si Director Tehnic ROCAR SION

Am ales sa reprezentam doua branduri de top in industria auto GPL pentru a continua viziunea creata impreuna, in ani 2008-2009 cand lansam pentru prima data idea de kituri GPL dedicate si dadeam forma primului catalog care a schimbat industria auto GPL. Astazi lansam oficial catalogul Rocar de instalatii GPL dedicate pe tipuri de autoturisme, acesta regasidu-se pe portalul www.optiuneagpl.ro si prezentand detalii tehnice atat pentru utilizatorii de Instalatii GPL dar si amanunte esentiale necesare tehnicienilor din centrele de montaj din toata tara.

Silviu Raicea CEO si Fondator ROCAR SION

Furnizor de talie mondiala, acceseaza piata din Romania de rezervoare auto GPL

O surpriza placuta pe piata rezervoarelor auto GPL din Romania o reprezinta intrarea pe piata a grupului CAF OTOGAZ, un mare jucator la nivel mondial, foarte cunoscut pentru fabricarea rezervoarelor auto GPL SAKA, care activeaza atat in piata OEM pentru montaj GPL pe autoturisme noi dar si in piata retrofit pentru montaje de Instalatii GPL efectuate in centrele de montaj specializate ale ROCAR SION.

ROCAR SION este un furnizor de top la nivel national, pentru Instalatii GPL la nivel premium si are nevoie de parteneri precum SAKA AUTOGAS, care sa ofere o gama larga de rezervoare GPL, disponibilitate si promtitudine in livrare. Ne mandrim cu partenerii nostrii din Turcia care ne ofera rezervoare de calitate ridicata si o gama larga de dimensiuni pentru a putea echipa cat mai multe autoturisme cu GPL.

Folosim de la SAKA, atat rezervoarele dar si accesorii pentru fixare, care sunt foarte importante pentru un montaj sigur si bine realizat. Suportii pentru rezervoarele cilindrice sunt foarte bine conceputi, pentru a oferii siguranta in utilizare dar si un design si finisaj de exceptie. Protectiile pentru rezervoarele GPL toroidale de exterior, care nu au fost folosite pana acum in Romania, dorim sa le promovam pentru variantele noastre de Instalatii auto GPL, oferite in proiectele de montaj pentru masini noi dar si pentru instalatiile GPL premium.

SAKA AUTOGAS sunt rezervoare GPL foarte utilizate in tarile unde domeniul auto GPL este bine dezvoltat precum in Italia sau Turcia. Echipa SAKA fiind recomandata de furnizorii nostrii externi din Italia sau Olanda atat pentru calitatea produselor dar si pentru disponibilitate si flexibilitate.

Cred ca era nevoie de introducerea in piata romaneasca de Instalatii auto GPL a unui brand precum SAKA, care va dinamiza aceasta industrie, prin disponibilitatea cat mai multor variante de rezervoare cilindrice, toroidale de interior dar si toroidale de exterior, care aduc satisfactie cat mai multor utilizatori. Sunt disponibile deja in depozitele ROCAR SION din Romania si pot fi instalate pe autoturisme conform licentelor noastre pentru montaj de instalatii GPL dar si pentru shimbarea rezervorelor, pe autoturismele care functioneaza deja cu GPL dar au data de valabilitate de peste 10 ani si pentru care este imperios necesara schimbarea acestora.

SAKA, sunt rezervoare cu o calitate superioara si un pret accesibil, potrivindu-se cu politica ROCAR SION, care furnizeaza la nivel national echipamente GPL premium prin reteaua de service-uri specializate pentru montaj.