Termeni si conditii

Home Termeni si conditii
Termeni si conditii de utilizare, tranzationare si cumparare de pe platforma on-line OptiuneaGPL.ro

OptiuneaGPL.ro este denumirea comerciala si platforma on-line a S.C. ROCAR SION SRL, denumit in continuare Furnizor de Instalatii auto GPL, avand sediul in Calea 13 Septembrie, 131, Ap.5, T2C, CUI 45084737, Atribut fiscal : RO, ORC J40/17960/2021, Banca : ING Bank, Sucursala : Bucuresti, IBAN : RO05INGB0000999911930754, E-mail : montaj@optiuneaGPL.ro.

DEFINITII

1.1 Prin Cumparator sau Client se intelege acea persoana fizica sau juridica, proprietar de autovehicul, caruia i s-a montat sau urmeaza sa i se monteze o Instalatie Auto GPL de catre un Service Specializat Auto GPL. Poate fi orice persoana fizica cu varsta de peste 18 ani sau juridica sau orice entitate care isi face cont pe site-ul OptiuneaGPL.ro si finalizeaza o comanda. 1.2 Numim Instalatie Auto GPL produsul care intruneste urmatoarele conditii:
a) Este un ansamblu de componente care dupa efectuarea montajului pe autovehicul de catre Service, ofera posibilitatea Clientului de a utiliza drept combustibil atat benzina cat si gazul petrolier lichefiat (GPL), in conditiile in care se respecta toate instructiunile de montaj, revizie, reparatii si utilizare a instalatiei auto de gpl, reglementate de legislatia in vigoare din Romania si Uniunea Europeana.
b) Este formata din componente omologate atat la nivel European conform R67-01 dar si de catre Registrul Auto Roman (RAR - OCP), asa cum sunt ele specificate in licentele si certificatele de conformitate ale Importatorului si eliberate de RAR in numele acestuia.
c) Este formata din componente importate sau produse de catre un anumit Importator.
d) Are documente insotitoare originale, eliberate de Importator si completate corect de Service-ul GPL Specializat autorizat RAR prin licentele Importatorului instalatiei montate.
e) Este insotita de factura fiscala, Certificat de Garantie, Certificat de Conformitate si Manual de Utilizare eliberate de catre Importator.
1.3 Prin Documente Insotitoare se intelege:
- Cartea de Garantie ce reprezinta un act eliberat de catre Importator, Service-ului GPL montator si cuprinde : Certificatul de Garantie, Conditiile de acordare a garantiei, Declaratia de conformitate, Manualul de utilizare, Fisa reviziilor periodice si Fisa tehnica de lucrari in termen de garantie.
- Facturi fiscale pentru montaj si revizii, eliberate de Service-ul GPL montator specializat, in data efectuarii lucrarilor de montaj, revizie sau reparatie.
- Comanda tip pentru montaj, revizie si pentru fiecare interventie de catre Service-ul GPL in garantie sau post garantie.
1.4 Prin Instalatie Auto GPL se intelege doar acea instalatie GPL care este omologata RAR de catre un anumit Importator si care a fost montata intr-un Service GPL agreat de Importator, acest service fiind autorizat de catre Registrul Auto Roman (RAR) pentru montajul instalatiilor auto GPL conform cu licentele si certificatele obtinute de importator si cedate Service-ului pentru utilizare printr-un contract sau protocol de cedare sau utilizare a licentelor detinute.
1.5 Piese Auto GPL – componente mecanice sau electronice care fac parte din instalatiile auto GPL si care sunt certificate la nivel European de catre producator conform regulamentului R67-01 ECE ONU.
1.6 Service GPL Specializat sau Partenerul - Service Auto, autorizat RAR pentru montajul instalatiilor GPL, intretinere instalatii auto GPL, reparatii auto GPL atat in garantie dar si post garantie. Service-ul GPL va fi autorizat RAR si va detine atestate profesionale emise de catre importatorii instalatiei GPL.
1.7 Furnizorul este entitatea care furnizeaza solutia tehnica optima pentru echiparea cu instalatie GPL al unui autoturism, cu respectarea licentelor si certificatelor de conformitate emise de catre RAR OCP dar si ofera serviciul de montaj prin reteaua de service-uri GPL partenere colaborand in stransa legatura cu acestea pentru oferirea unui serviciu de exceptie la nivel national.
1.8 Importatorul Instalatie auto GPL - este persoana juridica care detine licenta si certificatul de conformitate pentru instalatia GPL si reprezinta oficial producatorul in Romania pentru omologarea, certificarea si organizarea distributiei pentru componentele sau instalatiile GPL ale producatorului.
1.9 Pretul de vanzare al instalatiei GPL, Este exprimat in lei, contine TVA si are inclusa manopera pentru efectuarea montajului instalatiei auto GPL.
1.10 Cont Client – Este spatiul de client (cumparator) care se activeaza la cumpararea echipamentului si dupa agreearea termenilor conditiilor ROCAR SION.
1.11 Aria Rezervata pentru Partener-ul Service – pentru a putea accesa un cont de Service Partener trebuie sa transmiteti o cerere scrisa pe mail montaj@optiuneagpl.ro cu datele firmei, locatia, autorizatia de service si cateva imagini cu locatia.
1.12 Site sau Portal Web – Este platforma electronica care poate fi acesata la adresa de web: www.optiuneGPL.ro .
1.13 Continut – reprezinta informatiile de pe site-ul OptiuneaGPL.ro care pot fi vizualizate, vizitate si utilizate sau orice e-mail trimis Cumparatorilor de catre Furnizor prin orice mijloc de comunicare. Continutul reprezinta orice informatie comunicata pe orice mijloc de comunicare de catre un angajat sau colaborator al ROCAR SION. Informatiile despre produsele sau serviciile promovate de catre Furnizor intr-o anumita perioada sau date referitoare la Furnizor.

DOCUMENTE CONTRACTUALE SI CONDITI PENTRU EMITERE

Comanda – un document electronic care este emis automat de furnizor in momentul in care clientul doreste sa transmita Furnizorului dorinta de a achizitiona produsele si/sau serviciile aferente unei Instalatii auto GPL.
Factura Proforma – este documentul care se va genera automat la finalizarea comenzi on-line. Dupa primirea documentului, clientul va efectua plata si va transmite dovada platii catre Rocar Sion la adresa de mail montaj@optiuneaGPL.ro
Factura Fiscala – va fi eliberata numai dupa primirea confirmarii de plata de la client si va fi transmisa o data cu instalatia GPL catre service-ul specializat pentru montaj. Reprezentantul service-ului GPL specializat va inmana clientului final factura fiscala. Pretul total al instalatiei GPL din factura, contine TVA, manopera pentru montaj si transportul coletului pana la service-ul ce urmeaza sa efectueze montajul. Clientul/Cumparatorul a luat la cunostinata de conditiile de emitere a documentelor, iar in cazul in care va dori sa inapoieze produsul dup ace montajul a fost efectuat se obliga sa plateasca manopera pentru montaj/demontaj si transportul coletului pana la Service-ul montator.
Comanda de service – la data montajului, Service-ul GPL va deschide o comanda de lucru in numele clientului final, pentru aceasta operatie fiindui necesar talonul autoturismului. Dupa finalizarea montajului Clientul si Reprezentantul Service-ului GPL vor semna impreuna comanda de lucru.
Certificatul de conformitate, Certificatul de garantie, Manualul de utilizare – acestea vor fi inmanate clientului final dupa efectuarea instructajului de utilizare al instalatiei GPL – aceste documente fiind necesare impreuna cu factura de achizitie si cartea masinii la RAR pentru inscrierea instalatiei GPL in cartea de identitate a vehiculului.
Factura Storno – se va elibera in cazul in care cumparatorul sa decis sa inapoieze produsul inainte de a efectua montajul. In cazul in care Cumparatorul se decide sa inapoieze produsul dupa ce acesta a fost montat pe autoturism si nu are motive intemeiate pentru a inapoia produsul, va trebui mai intai sa primeasca acceputul de demontare de la Furnizor, apoi sa se prezinte la programarea pentru demontaj sis a primeasca procesul verbal de demontare. In urma efectuarii demontajului clientul va primi bani inapoi mai putin manopera de montare/demontare si transportul coletului pana la service pentru aceste servicii clientul fiind de acord si cunoscand conditiile inainte de inceperea demersurilor pentru montaj dand acceptul pentru termini si conditiile furnizorului.
Contract – reprezinta relatia contractuala la distanta incheiata intre Furnizor si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Furnizorului si a Cumparatorului initiate prin lansarea unei comenzi on-line sau telefonice. Contractul reprezentand titlu executoriu in situatia in care Cumparatorul nu achita suma ce face obiectul contractului, fara vreo alta notificare prealabila efectuata de catre Furnizor, iar Cumparatorul este de acord cu aceasta clauza contractuala.

POLITICA DE RETUR

Orice client este bine venit si poate sa se razgandeasca, privind achizitia facuta.
Rocar Sion este obligat sa desemneze un service specializat pentru demontarea instalatiei GPL in termen de 2 zile lucratoare de la data primirii cererii iar programarea pentru demontare se va face in maxim 7 zile lucratoare din momentul comunicarii catre client. Instalatiile auto GPL, sunt comercializate de catre Rocar Sion SRL pe site-ul optiuneaGPL.ro avand costurile de montaj incluse.
Clientul isi va asuma responsabilitatea din momentul cumpararii produsului, pentru costul manoperei de montare si demontare a instalatiei GPL in cazul in care acesta va dori sa returneze produsul fara a avea un motiv bine intemeiat.

TERMEN DE LIVRARE

Pentru Clientii finali termenul de livrare al instalatiei GPL coincide cu data montajului instalatiei GPL pe autoturism si se poate efectua dupa instruirea clientului cu privire la modul de functionare si utilizare al instalatiei GPL. Termene de livrare pentru Cumparatorii, Clientii finali, utilizatori ai instalatiei auto GPL sunt specificate pentru fiecare autoturism in parte in portalul OptiuneaGPL.ro, termenul de livrare si montaj fiind de minim 3 zile lucratoare pana la maxim 15 zile lucratoare pentru modelele de Instalatii GPL secventiale, multipunct iar pentru instalatiile GPL pentru autoturisme cu ijectie directa de benzina de tip FSI, TSI, TFSI, GDI termenul este de minim 15 zile lucratoare pana la 30 zile lucratoare.
Pretul transportului va fi suportat de catre furnizor, acesta efectuand livrarea direct catre service-ul GPL specializat care va efectua montajul. Data, ora si locatia montajului, vor fi comunicate Clientului Final, la momentul achizitiei produsului, in functie de disponibilitatea acestuia, dar si de sistemul de programari al Service-ului GPL . Clientul final poate alege un anumit service montator daca acesta este agreat de catre furnizor si detine licentele de montaj ale Importatorului instalatiei GPL achizitionate.
Pentru Partenerii Service, termenele de livrare ale componentelor sunt de minim 24 ore pentru echipamentele GPL si componentele uzuale si poate ajunge pana la 30 zile in functie de complexitatea echipamentului si disponibilitatea stocului din acel moment.
Pentru orice informatie cu privire la livrarile in curs, a comenzilor in curs de livrare sau alte probleme referitoare la Instalatiile Auto de Gaz, Service-ul poate contacta Furnizorul pe mail la : montaj@optiuneaGPL.ro sau pe telefon mobil la : 0735 025 025.

SUBCONTRACTAREA SI CESIONAREA

Furnizorul, poate oricand apela la serviciile sau produselor unor terte parti, cu informarea clientului, nefiind necesar acordul acestuia. Serviciile de montaj ale Furnizorului sunt subcontractate de catre Service-urile specializate pentru montaj GPL, acestea furnizand si piesele sau instalatiile GPL necesare pentru finalizarea comenzilor, Service-urile preluand intreaga responsabilitatea pentru mentinerea in garantie si post garantie a produsului dar si responsabilitatea efectuarii montajului conform al instalatiilor GPL. In cazul in care Furnizorul va furniza instalatia GPL catre Servive-ul GPL Specializat va prelua responsabilitatea de a transmite acestuia documentele insotitoare ale instalatiei GPL.

DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA

Continutul Site-ului OptiuneaGPL.ro, imaginile, Logo-urile ROCAR SION, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice si textul sunt proprietatea exclusiva a ROCAR SION, acestuia fiindui rezervate toate drepturile de folosire.
Clientului/Cumparatorului/Utilizatorului/Partenerului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea transferul catre terte parti, modificarea sau alterarea, legarea la alte instrumente web, utilizarea, expunerea, includerea in orice alt context decat cel original intentionat de OptiuneaGPL.ro, includerea oricarui continut al OptiuneaGPL.ro in afara site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al ROCAR SION SRL (OptiuneaGPL.ro), asupra continutului dar si participarea la distributia, transferul, vanzarea unor materiale realizate prin copierea, modificarea, reproducerea sau afisarea continutului decat cu acordul scris al ROCAR SION.
Clientul/Cumparatorul/Utilizatorului/Partenerul poate copia, utiliza sau transfera continut numai cu scopuri noncomerciale sau in cazurile in care, nu intra in conflict direct cu ROCAR SION.
Nici o comunicare sau continut transmis catre client/cumparator/utilizator/partener , prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic sau scris) sau dobandit prin accesarea site-ului, vizualizare sau vizitare nu constituie o obligatie contractuala din partea ROCAR SION sau a reprezentatului/angajatului ROCAR SION care a mijlocit/efectuat/comunicat transferul de continut de orice fel, in cazul in care acesta exista, fata de respectivul continut.
ROCAR SION interzice orice utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise in scris de catre acesta pentru Partenerii sai.

INTRETINERE SI REPARATII IN TERMENUL DE GARANTIE A INSTALATIILOR AUTO GPL
 • Consumatorii au dreptul de a solicita agentilor economici remedierea sau inlocuirea gratuita a produselor si serviciilor achizitionate.
 • Garantia este orice angajament asumat de vanzator sau producator fata de consumator, fara solicitarea unor costuri suplimentare, de restituire a pretului de consumator, de reparare sau de inlocuire a produsului cumparat.
  Garantia pentru instalatiile de gaz nu este valabila, si nu se va beneficia de reparatii in termenul de garantie, in urmatoarele cazuri:
  1. in cazul in care autovehiculul pe care a fost montata o instalatie de gaz este in stare tehnica necorespunzatoare sau nu au fost efectuate verificarile tehnice periodice (ITP) sau lucrarile de intretinere ale autoturismului.
  2. in cazul in care Documentele Insotitoare nu au fost semnate si stampilate, sau au fost completate incorect (lipsesc date, sunt facute adaugiri, stersaturi etc)
  3. in cazul in care nu au fost respectate termenele pentru efectuarea reviziei tehnice periodice, dovedite cu factura fiscala sau bonul fiscal, dupa caz.
  4. in cazul pierderii sau distrugerii tuturor Documentelor Insotitoare pentru instalatia de gaz.
  5. Consumabilele nu fac obiectul garantiei. Lista consumabilelor se regaseste in Cartea de Garantie a fiecarei instalatii de gaz.
  6. Sau efectuat lucrari de personae neautorizate la instalatia GPL sau in urma unei interventii la alte component ale autoturismului au fost afectate fizic piese ale instalatiei auto GPL.
 • Service-ul Partener este reprezentatul Furnizorului in teritoriu si al Importatorului de produs, detinatorul licentei si certificatului de conformitate, iar tehnicienii care au urmat cursul de pregatire pentru montaj, intretinere si reparatii efectuat de catre Importator vor indeplini urmatoarele sarcini in ceea ce priveste intretinerea si reparatiile instalatiilor de gaz in termen de garantie:
  1. va deschide Comanda si va completa rubricile respective privind montajul, reviziile si reparatiile in termenul de garantie la care se ataseaza urmatoarele documente :
   * factura de montaj - copie
   * declaratie de conformitate – copie
   * certificat de garantie – copie
   * facturi de revizie – copie
   * fisa tehnica de lucrari in garantie – copie
   * fisa reviziilor tehnice – copie
  2. va diagnostica orice problema aparuta in termenul de garantie a instalatiilor GPL montate in service-ul propriu si se va sfatui cu reprezentatii Furnizorului si/sau Importatorului din departamentul tehnic cu scopul solutionarii rapide a problemei aparute.
  3. va remedia in termenul cel mai scurt posibil problemele tehnice aparute la instalatiile de gaz in corespondenta stricta de valabilitate ale garantiei afisate in Cartea de garantie a instalatiilor de gaz.
  4. In cazul in care Service-ul Partener constata la instalatiile de gaz piese defecte, acestea se inlocuiesc din stocul existent de piese, sau se va face comanda catre Furnizor si/sau Importator iar pe comanda si pe avizul de expeditie a piesei defecte se va descrie amanuntit defectul si modul de functionare.
  5. Procedura de schimb a pieselor defecte in termen de garantie difera de la Importator la Importator iar Service-ul Partener va urma procedura de schimb pentru fiecare dintre furnizorii sai de componente sau instalatii GPL
  Procedura de schimb a componentelor si instalatiilor GPL pentru care Furnizorului Rocar Sion este Importator si detine licentade montaj si certificate de conformitate, este urmatoarea:
  Service-ul transmite catre Furnizor piesele defecte insotite de aviz de insotire a marfii, comanda si copia actelor prin care a fost schimbata piesa; inlocuirea pieselor defecte in termen de garantie va fi asigurata de Furnizor, cheltuielile legate de aceste operatii revenindu-i integral numai in cazul in care piesele fac obiectul garantiei si sunt livrate de catre Service prin Transportul agreat si comunicat de catre Furnizor.
  Service-ul trebuie sa se asigure ca piesa pe care o trimite pentru a fi schimbata in TG este curata, completa (nu are parti lipsa), nu prezinta defecte care ar putea surveni din alte defectiuni ale masinii, nu prezinta lovituri survenite din accidente. Pentru a evita degradarea componentelor in timpul transportului, trebuie sa impachetati intotdeauna produsele cu grija. Dupa impachetarea produselor urmeaza trimiterea componentelor la Furnizor pentru verificare si constatare. Plata curierului se face de catre Furnizor numai in cazul in care coletul este trimis prin curierul agreat.
  Daca se va valida schimbarea in Termen de garantie a pieselor defecte, acestea raman in custodia Furnizorului timp de maximum 3 zile, termen in care acestea se repara, se inlocuiesc cu piese reparate sau cu piese noi.
  Piesele neconforme nu fac obiectul garantiei, si vor fi returnate de catre Furnizor, Service-ului Partener insotite de un Proces Verbal de Constatare a neconformitatii, in care va fi descris amanuntit motivul refuzului de schimbare in garantie.
 • Pentru Instalatiile de Gaz Service-ul Partener va asigura montajul si instalarea acestora si va inmana certificatul de garantie in conformitate cu prevederile Legii 449/2003 si OG 21/1992. Aceasta inseamna si ca orice neconformitate sesizata in primii 2 ani sau 100.000 km. de la achizitia instalatiei GPL, va atrage suportarea integrala de catre Service a tuturor cheltuielilor de aducere a produselor la conformitate mai putin a pieselor validate de catre Furnizor sau Importator ca fac obiectul garantiei, cu respectarea prevederilor 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora.
TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR

Proprietatea asupra instalatiei auto GPL se va face in momentul livrarii, dupa efectuarea platii, la finalizarea montajului pe autoturism, de catre Service-ul GPL Specializat, acesta inmanand clientului Factura Fiscala in original, documentele insotitoare ale instalatiei GPL si deasemenea va informa Clientul privind modul de utilizare al instalatiei GPL.

RASPUNDERE

Furnizorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Clientul/Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Furnizor a oricarei din obligatiile sale conform comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Produselor si Serviciilor dupa livrarea acestora.
Responsabilitatea pentru montajul instalatiei auto GPL cade in sarcina Service-ului Specializat care a efectuat montajul si care preia garantia produsului pentru care trebuie sa fie autorizat conform licentelor si certificatelor de conformitate emise de RAR pentru acel produs.
Prin crearea si utilizarea contului, Clientul/Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidetialitati datelor din contul sau si pentru gestionarea accesarii contului in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea pe care o are in contul de Client al portalului OptiuneaGPL.ro .
Prin crearea si utilizarea contului, Clientul/Cumparatorul/Utilizatorul/Partenerul accepta in mod expres si fara echivoc termenii si conditiile Portalului OptiuneaGPL.ro, existenti in pagina la data si ora accesarii si lansarii comenzi.
Furnizorul isi rezerva dreptul de actualiza si imbunatatii permanent Termenii si Conditiile site-ului OptiuneaGPL.ro pentru a reflecta orice modificari ale modului si conditiilor de functionare sau orice alte modificari ale conditiilor legale in vigoare. Documentul este opozabil Utilizatorilor, Clientilor si Cumparatorilor de la momentul afisarii in site. In cazul unei modificari vom afisa pe site versiunea imbunatatita a Termenilor si Conditiilor portalului OptiuneaGPL.ro.
In acceptiunea partilor contractante, orice notificare adresata de una dintre acestea celeilalte este valabil indeplinita daca va fii transmisa la adresa/sediul prevazut in partea introductiva a prezentului document. In cazul in care notificarea se face pe cale postala, ea va fi transmisa prin scrisoare recomandata, cu confirmare de primire si se considera primita de destinatar la data mentionata de oficiul postal primitor pe aceasta confirmare. Daca notificarea se trimite pe e-mail, ea se considera in prima zi lucratoare dupa aceea in care a fost expediata. Notificarile verbale nu se iau in considerare de nici una dintre parti, daca nu sunt confirmate prin intermediul uneia dintre modalitatile prevazute la alineatele precedente.